Sağlığa oldukça faydalı olduğu çeşitli araştırmalarla gün yüzüne çıkarılan zeytinyağının popüleritesi günden güne artmakta. Uzmanlar günlük beslenmemizdeki doymuş yağ oranı yüksek besinleri, doymamış yağ içeren gıdalarla değiştirmemizi tavsiye etmekte. Yemeklerin vazgeçilmez unsuru olan yağ ile bu değişime başlamak mümkün. Tabi zeytinyağı seçerken de dikkatli olunması gerekir çünkü her çeşidi aynı etkiye sahip olmayabilir.
Zeytinyağı çeşitleri arasında en fazla %0.8 olabilen asidite oranına sahip olması, kalitesi, saflığı ve tadı ile öne çıkan naturel sızma zeytin yağının işlenmesi esnasında rafine yöntemi kullanılmaz, herhangi bir kimyasala başvurulmaz ve de ısı olmaz. Naturel sızma zeytinyağı üretiminde zeytinler presleme yöntemi ile ezilir ve titizlikle yürütülen tüm sürecin sonunda ortaya kusursuz bir lezzet çıkar.
Zeytinlerin toplanması zeytinyağının kalitesine doğrudan etki eden işlemlerin başında gelir. Bu sürecin en önemli noktaları zeytinlerin zarar görmesini engellemek amacıyla elle toplanması, ağaçtan toplanması (yere düşenler alınmamalı) ve vakit kaybetmeden işlenecek tesise götürülmesidir. Toplanan zeytinler sınıflandırılır ve yaprak, dal gibi yabancı maddelerden ayıklanır. Soğuk su ile yıkanan zeytinler öğütülür, hamur haline getirilir ve yavaşça preslenir. Bu işlem ile zeytin yağı, hamurdan ayrılır ve toplanır. Bu aşamadan sonra zeytinyağı birkaç gün boyunca dinlendirilir. Dinlenme sırasında, yağ ve su ayrılır. Bu yöntemle üretilen zeytinyağı, kimyasal işlemlerden geçmeyen en saf ve taze yağdır. Son olarak tenekelere doldurulur ve satışa sunulur.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.