Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı enginar tarifi

Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, yüksek lif içermesinin yanı sıra içindeki C ve K vitaminleri, folik asit, fosfor, magnezyum ve potasyum sayesinde güçlü bir antioksidan kaynağıdır. “Şifa bombası” olarak da tanımlanan enginarı, Olivam zeytinyağı ile birleştiren bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Damak çatlatan bir lezzete sahip olan zeytinyağlı enginarı, davet sofralarınızda meze olarak sunabilir ya da Akdeniz tipi beslenme menünüze ekleyebilirsiniz.

Zeytinyağlı enginar için malzemeler

6 adet enginar

2 adet havuç

1 su bardağı bezelye

1 orta boy patates

* Havuç, bezelye ve patates yerine isteğe bağlı 250 gramlık konserve garnitür kullanabilirsiniz.

1 orta boy soğan

3 diş sarımsak

1 çay bardağı Olivam zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 limon

Dereotu

Tuz

Zeytinyağlı enginar yapılışı

Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bekletilir. Garnitür kullanılmıyorsa soyulmuş ve yıkanmış havuçlar 3 dakika haşlanır, küp küp doğranır. Diğer yanda ayıklanmış olan bezelyeler de 3 dakika haşlanır. Ardından kabukları soyulmuş patatesler kesme şeker büyüklüğünde doğranır. Daha hızlı olma adına garnitür kullanıyorsanız bu işlemlere gerek yoktur, konserve garnitürü sudan geçirip direk kullanabilirsiniz.

 

 

Soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğrandıktan sonra limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine hazırlanan sebze karışımı eşit şekilde yerleştirilir. Üzerlerine toz şeker ve tuz serpiştirilir. Zeytinyağı ve 1 limonun suyu karıştırılır, enginarların üzerine ilave edilir. Ardından tencereye 1 bardak su eklenip kapağı açılmadan 30 dakika orta ateşte pişirilir. Diri kalmışsa kısık ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edilebilir. Pişme derecesi kişiden kişiye değiştiği için istenen kıvama gelince altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır. Enginarlar soğuduktan sonra servis edilecek sunum tabağına konur. Zeytinyağı ve dereotu ile son dokunuş yapıldıktan sonra afiyetle yenir.

Etiketler: zeytinyağlı tarifler, zeytinyağlı enginar tarifi, enginar tarifi, yemek tarifi
Mart 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR