Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu artık herkesçe bilinen bir gerçek. Zengin içeriğiyle kahvaltılarınıza renk katacak bu sosun özellikle hafta sonu masalarının vazgeçilmezi olacağına eminiz. “Ben kahvaltı insanı değilim” diyenleri bile koşa koşa sofraya getirecek olan zeytinyağlı kahvaltılık sos tarifini denemeden geçmeyin.
2 kilo domates
1 kilo kapya biber
1 kilo patlıcan
2 tam sarımsak
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı Olivam zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı olarak acı kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı fesleğen
Yıkanmış ve sapları ayıklanmış domatesler, kapya biberler ve patlıcanlar kabukları soyulmadan 180 derece fırında 30 dakika közlenir. Soğuduktan sonra bütün sebzeler kabuklarından ve çekirdeklerinden ayrılır, tencereye konur. İçine kaya tuzu ilave edilir, sarımsaklar rendelenir ve rondodan geçirilerek püre haline getirilir. Tüm bu karışım 5-10 dakika kaynatılarak suyu çektirilir. Ardından zeytinyağı, sirke, pul biber, karabiber, kekik, fesleğen ilave edilir ve karıştırılır. Bu arada ocak iyice kısılır ve kaynamaya devam ettirilir. (Altı kapatılmaz) Kahvaltılık sosumuz kaynarken bir yandan da küçük boy kavanozlara doldurulur, daha önce kullanılmamış kapakla derhal kapatılır ve ters çevirilir. Bütün kavanozları doldurduktan sonra 24 saat bekletilir. Konserve şekline getirilen kavanozlar ertesi gün normal bir dolaba kaldırabilir ve 1 sene içinde tüketilmek üzere depolanabilir. Afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.