Zeytinyağının Farklı Kullanım Alanları

Zeytinyağının Farklı Kullanım Alanları

Zeytinyağının farklı kullanım alanları

Zengin muhteviyatı ile “yağların kralı” olarak da adlandırılan zeytinyağını çoğumuz yemek pişirmede, salatalarda ya da soslarda kullanırız. Fakat bu mucizevi sıvı, yalnızca mutfağa indirgenemeyecek kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Zeytinyağı ile pek bilinmeyen ama hayat kolaylaştıran pratik çözümler üretebilirsiniz.

- Tırnak çevresindeki ölü derileri istemsizce kaldırmak istiyorsunuz ve günün sonunda canınız yanıyor. Bu kötü görüntüye zeytinyağı kullanarak son verebilirsiniz. Hem el hem de ayak tırnaklarınızı ve kenarlarını ¼ bardak ılık su ve ¼ bardak zeytinyağı karışımı ile ovalamak nemlendirme işlevi sağlayacak. Böylece derilerin koparak ayrılma sorunu ortadan kalkacak.

- Boğazınız gıcıklanıyor ve öksürüyor musunuz? Bir yudum zeytinyağı içmek sizi oldukça rahatlatacaktır.

- Bebek bakımında en çok karşılaşılan sorunlardan biri pişiktir. Pişiği önlemek ve var olanı iyileştirmek için zeytinyağına batırdığınız temiz bir mendili bebeğinizin poposuna hafifçe sürün. Her bez değişiminden tekrar edin ve bebeğiniz artık pişik yüzünden ağlamayacak.

- Deriniz pul pul dökülüyorsa zeytinyağı sizin için harika bir çözüm. Yüzünüzü ve ellerinizi zeytinyağı ile ovalarsanız hızlıca nemlendiğini göreceksiniz. Hatta imkanınız varsa bu uygulamayı tüm vücudunuz için de gerçekleştirebilirsiniz. Cildinizin canlandığını ve yenilendiğini fark edeceksiniz.

- Dudak balmınız yanınızda değilse endişelenmeyin. Zeytinyağı da kuvvetli bir nemlendiricidir, üstelik doğal! Bunun yanı sıra makyajınızı da zeytinyağı ile temizleyebilirsiniz. Kimyasallar yerine kullanacağınız zeytinyağı ile cildiniz yumuşak ve canlı kalır. Temizlik pamuğunuza birkaç damla damlatın ve silin. Zeytinyağını erkekler de tıraş sonrası bakımı için kullanabilir. Zaten birçok tıraş kreminde zeytinyağı özel içerik olarak bulunmaktadır. O zaman neden kimyasallar yerine direk kendisini sürmeyesiniz ki?

- Eski, yıpranmış deriler yine yeni gibi görünebilir. Deri koltuklarınızı, ayakkabılarınızı ve hatta ceket tarzı kıyafetlerinizi zeytinyağı ile cilalayabilirsiniz. Temiz bir beze birkaç damla zeytinyağı damlatın, ürünü ovalayın. Uygulamadan sonra emmesi için 30 dakika bekleyin ve temiz bir bez ile parlatın. Mükemmel sonucu göreceksiniz.

- Dönem dönem evinizin her yeri tüy yumağı oluyorsa zeytinyağı buna da pratik bir çözüm sağlıyor. Sevimli dostlarınızın yemeğine her gün birkaç damla damlatacağınız zeytinyağı, tüylerin dökülmesini azaltacak ve parlaklık sağlayacaktır.

- Korku filmi efekti verircesine gıcırdayan kapılar çoğumuzun sinirini bozar. Markete gidip makine yağı ya da daha fazla kimyasal almak yerine mutfağa yönelip bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Menteşelere birkaç damla zeytinyağı damlatın ve kapıyı birkaç kez öne arkaya doğru hareket ettirin. İşe yarayacaktır.

 

- Ahşap masa ya da sandalyeleriniz matlaştıysa dert etmeyin. Eşyalarınızı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve ¼ çağ kaşığı sirke karışımıyla ve temiz bir bez yardımıyla ovalayarak parlaklığı geri kazandırabilir, doğal nemini korumasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler: zeytinyağı, zeytinyağı faydaları, zeytinyağı nerelerde kullanılır, hastalıkta zeytinyağı
Mart 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR