Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı barbunya tarifi

Barbunya, içerdiği yüksek protein ile vejetaryenler için müthiş bir alternatif olduğu gibi davet sofralarının zeytinyağlılar kontenjanında genellikle üst sıralarda yerini alır. Demir, potasyum, magnezyum, çinko içeriğiyle etkili bir besin kaynağı olan barbunyayı, “sıvı altın” olarak tanımlanan zeyinyağı ile bir araya getiren bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz.

Zeytinyağlı barbunya için malzemeler

500 gr taze barbunya

Yarım su bardağı Olivam zeytinyağı

1 orta boy soğan

1 orta boy patates

1 orta boy havuç

3 adet domates

3 diş sarımsak

1 su bardağı kaynar su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

Zeytinyağlı barbunya yapılışı

Barbunyalar ayıklanır, yıkanır ve tencereye konur. Malzemenin üzerini geçecek kadar su eklenir ve 10 dakika haşlanır. (Burada dikkat edilmesi gereken nokta barbunyaların hamurlaşmayacak kadar pişirilmesidir) Çıkan kara suyu süzüldükten sonra barbunyalar bir kaba alınarak diğer aşamaya geçilir.

Bu noktada 2 yemek kaşığı zeytinyağında, küçük küçük doğranmış olan soğan ve sarımsaklar 2 dakika kavrulur. İnce ince doğranmış olan havuç eklenir ve kavurmaya devam edilir. 2 dakika sonra bu kez küp küp doğranmış patatesler tencereye alınır. 2 dakika daha pişirdikten sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler konur. 1 su bardağı kaynar su tencereye döküldükten sonra haşlanmış barbunyalar ile birlikte tuz, şeker ve kalan zeytinyağı ilave edilir. Bütün malzemeler eklendikten sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir. (Dibinin yanmaması için suyu ara ara kontrol etmenizde fayda vardır.) Pişen yemeğimiz servis kabına alarak soğumaya bırakılır.

 

 

Püf noktası olarak hem lezzeti artırmak hem de barbunyaların daha parlak görünerek görsellik sağlaması adına, üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirmeniz tavsiye edilir. Afiyet olsun.

Etiketler: zeytinyağlı tarifler, zeytinyağlı barbunya tarifi, barbunya tarifi, yemek tarifi
Mart 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR