Zeytinyağlı Saç Maskeleri

Zeytinyağlı Saç Maskeleri

Zeytinyağlı saç maskeleri

İçerdiği omega 3 asitleri ve antioksidanlar sayesinde zeytinyağı, saç bakımı için vazgeçilmez bir üründür. Kaliteli bir zeytinyağı ile yapacağınız kürler ile saçlarınızı dış etkenlere karşı koruyabilir, saçlarınıza hacim, parlaklık ve yumuşaklık kazandırabilir, kepek oluşumunu önleyebilir ve kırıklarla daha kolay başa çıkabilirsiniz. İşte size evde deneyip uygulayabileceğiniz 4 adet zeytinyağlı saç maskesi tarifi…

1) Zeytinyağı ve bal

3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. (İsteğe bağlı olarak E vitamini kapsülü de eklenebilir) Saçınızı şampuanla yıkayın ve karışımı uygulamadan önce iyice kurumasını sağlayın. Zeytinyağı-bal karışımının saçınıza tamamen nüfuz ettiğinden emin olduktan sonra başınızı sarın. Saçınızın yağlılık derecesine göre 30-60 dakika arası beklettikten sonra zeytinyağlı şampuan ve ılık suyla saçınızı yıkayın.

2) Zeytinyağı ve muz

Muz çoğumuz için bir atıştırmalıktır fakat içerdiği zengin antioksidanlar ve potasyum saç dökülmesini önlemenin yanı sıra nemliliği artırır. Olgun bir muzu alın, kabuğunu soyun, doğrayın ve blenderda püre haline getirin. Ardından 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. (İsteğe bağlı olarak bu karışıma da bal ekleyebilirsiniz) Saçınızı yıkadıktan sonra karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Başınızı sarıp 30 dakika bekledikten sonra zeytinyağlı şampuan ile yıkayın. Kuru ve yıpranmış saçlar için haftada 1 kez kullanılması uygundur.

3) Zeytinyağı ve avokado

Avokado, yağ asitleri, antioksidanlar, A, B ve E vitaminleri açısından zengindir. Saçınızı daha parlak, daha yumuşak yapmak ve düğüm düğüm olmaktan kurtarmada ustadır. Saçın doğal nem dengesini korumada oldukça etkilidir. Olgun bir avokadoyu alın, içini kaşık yardımıyla boşaltın ve hiç topak kalmayıncaya kadar ezip püre haline getirin. Ardından 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Saçınızı yıkadıktan sonra saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Başınızı sarın ve 45 dakika bekleyin. (Daha iyi nüfuz etmesi için 15-20 dakika düşük ısıda fön makinesi kullanabilirsiniz) Süre dolunca zeytinyağlı şampuan ile yıkayın. Kuru ve yıpranmış saçlar için idealdir.

4) Zeytinyağı ve yumurta

 

 

Yumurtanın içindeki besin maddeleri ve proteinler, saçın sağlıklı uzamasına, sönük görünümü azaltarak daha parlak olmasına ve hassas saç tellerinin güçlenmesine destek olur. Yumurta sarısındaki yağlar kuru ve yıpranmış saçları onarırken, yumurta beyazındaki enzimler saçı fazla yağlardan arındırır. Her türlü saç tipi uygun bir karışımdır. Kuru saçlara sahip kişiler 2 yumurta sarısı, yağlı saçları olanlar 2 yumurta beyazı, normal saç tipine sahip kişilerse 1 tam yumurta kullanabilirler. Saç tipinize göre kullanacağınız kadar yumurtayı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile blenderda karıştırın. (Extra nemlilik sağlamak için limon suyu ya da yoğurt ekleyebilirsiniz.) Saçlarınızı yıkadıktan sonra saçlarınızı eşit bölümlere ayırın ve uç kısımlara odaklanarak karışımı uygulayın. Geniş dişli bir tarak daha eşit dağılım sağlamada işe yarayabilir. 20 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

Etiketler: zeytinyağı, zeytinyağı faydaları, zeytinyağı ile saç maskeleri, saç bakımı
Mart 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR